ترک پا یکی از مشکلات رایج در بین افراد، در تمام گروههای سنی و جنسی است. این مساله حس ناخوشایندی را به همراه دارد و در صورت درمان نشدن ممکن است ترکها عمیق و دردناک شوند. اما اصلا دلیل به وجود آمدن ترک های پاشنه پا چیست و به چه علت این اتفاق می افتد؟ هنگامی که پوستهای کناری پاشنه پا خشک و ضخیم میشود، پاشنهها ترک خورده و افزایش فشار روی قسمت زیر پاشنه باعث شکافته شدن پوست میشود. اما عوامل دیگری نیز هستند که باعث بروز این مشکل می شود، عواملی مانند چاقی ، داشتن پوست خشک ، و یا پوشیدن کفش های نامناسبی مانند کفشهای پاشنه باز مانند صندل و مواردی شبیه به این. اما مسئله ی مهم تری که باید به آن پرداخت روش درمان این مشکل است چیزی که در ادامه ی مطلب آن را بررسی می کنیم. برای مشاهده انواع کرم دست و پا کلیک کنید.
علت ایجاد ترک پا چیست؟
این بیماری ناشی از تنها یک دلیل نیست و می تواند دلایل بسیاری داشته باشد نظیر:
- دیابت
- کم نوشیدن آب
- خشک شدن پوست
- عفونت های قارچی
- بارداری یا اضافه وزن
- رعایت نکردن بهداشت پا
- استفاده از شویندههای نامناسب
- بیماریهای پوستی مانند اگزما و پسوریازی
و به دیگر مواردی شبیه، می توان اشاره کرد. باید این مورد را در نظر گرفت زمانی که وخامت ترک پا به بیشترین میزان برسد، ممکن است اعصاب و گیرندههای حسی این ناحیه از بین بروند. در این حالت عفونت سلولیتی یا زخم پای دیابتی ایجاد خواهند شد که بسیار برای سلامت انسان مضر و خطرناک است. اما جای نگرانی نیست زیرا راه هایی برای جلوگیری و یا درمان این نوع بیماری وجود دارد. روش هایی که تحت عنوان “روش های درمان خانگی” تلقی می شوند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
علائم ترک پا
با وجود علائمی شما می توانید متوجه شوید که وقوع این بیماری در بدن شما نزدیک است. علائمی که عبارتند از:
- پوسته پوسته شدن پوست
- قرمزی و التهاب پوست
- زخم
- خارش
- خونریزی
با مشاهده ی این علائم در خود باید شدیدا به فکر بیافتید و به دنبال راه حلی برای خود باشید تا وضعیت سلامت شما بیشتر از این به خطر نیافتد و بدتر از وضعیت موجود نشود.
درمان ترک پا
ترک پا یک نوع بیماری رایج بین همه، چه مرد و چه زن است؛ تحقیقات نشان می دهد که 20 درصد از مردان دچار این بیماری می شوند و 50 درصد بیشتر از مردان، زنان درگیر این بیماری هستند. روش های بسیاری برای درمان این بیماری هست اما معمولا همه به دنبال راهی مطمئن و ساده برای درمان خود می گردند و برای درمان، چه راهی بهتر از روش های درمانی خانگی! روش های خانگی از آن جهت بیشتر توصیه می شوند که مواد مورد نیاز را خود شخص تهیه و آن ها را درست می کند و بر همه ی مراحل آن نظارت دارد. پس در ادامه به معرفی برخی از این روش های موثر می پردازیم.
1) استفاده از مرطوبکننده:
همانطور که گفته شد یکی از دلایلی که باعث ایجاد ترک در پوست می شود، خشکی پوست است پس اولین راه کارآمد برای رفع این خشکی و جلوگیری از انواع ترک ها، می تواند استفاده از انواع کرم های نرم کننده و مرطوب کننده برای پوست باشد. این محصولات با آب رسانی به پوست و مرطوب نگه داشتن آن از ترک خوردن جلوگیری می کنند.
برای خرید کرم ترمیم کننده پوست های خشک و حساس میکسا کلیک کنید.
2) عسل
عسل یک ضد عفونی کننده طبیعی است که به درمان ترک پا کمک میکند. برای استفاده از عسل میتوانید مستقیماً آن را به پاهای خود بمالید، چند دقیقه نگه دارید و سپس بشویید. همچنین ترکیبات دیگری با این ماده نظیر: آرد برنج و آب لیمو و یا موز نیز می توانند بر تاثیر گذاری بیشتر این ماده اثرگذار باشد. به عنوان مثال موز یک مرطوب کننده طبیعی است که سرشار از ویتامینهای A، C و B6 است و به دلیل داشتن ویتامین های ذکر شده می تواند تقویت کننده ای برای پوست باشد.
3) قرار دادن پا در تشت
قرار دادن پاها در تشت آب ولرم راهکار دیگری برای بهبود بخشیدن به ترک های پا و یا جلوگیری از به وجود آمدن آنهاست؛ به این صورت که روزی 20 دقیقه باید پاها را در تشت آب قرار داد.
4) وازلین و آبلیمو
ترکیب وازلین و آبلیمواز راهکار های شگفت انگیز و بسیار موثری است که تاثیر شگرفی بر درمان این بیماری پوستی دارد. ۱ قاشق چایخوری وازلین را با ۱ قاشق چایخوری آب لیموترش تازه مخلوط کنید. مخلوط وازلین و آب لیمو را روی پاشنهها و پاهای خود بمالید و یک جفت جوراب پشمی بپوشید. یک شب تا صبح صبر کنید و روز بعد آن را بشویید و شاهد تاثیرات آن باشید.
5) خمیر دندان
برای درمان خانگی ترک پا میتوانید از خمیر دندان استفاده کنید. در این روش باید مقداری خمیر دندان روی پاشنه پاها بزنید. حدود نیم ساعت صبر کنید و بعد پاها را بشویید. این کار ترکهای سطحی پوست را درمان میکند و برای نرم شدن پوست پا مفید است.
6) استفاده از حنا
حنا از قدیم الایام از مواردی بوده که خواص بیشماری برای درد ها و بیماری های مختلف داشته و اینجا نیز از خواص کمک کننده ای برخوردار است که به درمان ترک پا کمک می کند. یک لایه نازک حنا را به قسمت پاشنه پاهای خود بزنید؛ می توانید از یک دستکش پلاستیکی و یا موردی شبیه به این استفاده کنید تتا دست ها و یا ناخن هایتان رنگ حنا را به خود نگیرند. حدود 15 الی 20 دقیقه صبر کنید تا حنا روی پوست پا خشک شود. یک پلاستیک یا جوراب بپوشید و زمان دهید تا حداقل برای 1 تا 2 ساعت روی نواحی پاشنه پا باقی بماند در نهایت می توانید پاهای خود را باز کرده و بشویید.
7) استفاده از انواع روغن ها
روغن ها نیز مانند مرطوب کننده ها عمل می کنند پس گزینه مناسبی برای استفاده هستند تا به بهبود ترک پا کمک کنند. برای گرفتن نتیجه می توان از انواع روغن ها استفاده و تنها به یکی از آنها بسنده نکرد. روغن هایی مانند روغن نارگیل، کنجد، زیتون، آفتاب گردان و غیره موارد مناسبی هستند که پیشنهاد می شوند.
8) سنگ پا
پزشکان همیشه به استفاده از سنگ پا توصیه می کنند زیرا نه تنها موجب کاهش غلظت خون می شود بلکه فواید بسیاری برای آرامش روان از جمله افسردگی و بی خوابی دارد؛ و اکنون یکی دیگر از فواید آن رفع و بهبود ترک پا است.
محصولات درمانی ترک پا
خوشبختانه برای افرادی که علاقه ی شدیدی به استفاده از محصولات شیمیایی و بهداشتی تولیدی برای درمان دارند نیز مواردی تهیه شده تا در دست این قشر قرار بگیرد. مواردی که تحت عنوان کلی ” کرم ترک پا” و یا مواردی شبیه به این در بازار پیدا می شوند و برای مصرف در دست عموم قرار می گیرند. مواردی مانند:
1) کرم ترک پا باریج اسانس
کرم ترک پا باریج اسانس با ترکیبات موثر خود به بازسازی و ترمیم پوست کف پا کمک کرده و در رفع ترکها و جلوگیری از ایجاد مجدد آنها موثر است. این محصول با دارا بودن عصاره گل همیشه بهار و آلوئه ورا موجب تامین و حفظ رطوبت پوست پا شده و در افزایش نرمی و لطافت آن تاثیر زیادی دارد. این محصول به واسطه فرمولاسیونش به کاهش خشکی و زبری کف پا کمک میکند و در کاهش التهابات ترکهای آن نقش بسزایی دارد. کرم گیاهی هیلفیکس باریج با خاصیت ضدقارچ و ضدباکتری خود به رفع سلولهای مرده و پوستههای کف پا کمک میکند و در تسکین و بهبود خارش پوست تاثیرگذار است.
2) کرم ترک دست و پا حجم اوری فاب
کرم ترک دست و پا اوری فاب، حاوی ترکیبات مغذی بوده که ترکهای سطحی و عمیق پوست را درمان میکند. همچنین این محصول، شفاف کننده ورطوبت رسان پوست بوده و به رفع پینههای مقاوم کمک شایانی میکند.
3) کرم ترک پا دافی
محصولی فوق العاده برای ترمیم و مرطوب کنندگی پوست کف پا هاست و انواع ترک پا، پینه و اگزما را درمان می کند. این محصول سبب رطوبت رسانی به پوست کف پا می شود و موجب بهبود ترک های پا خواهد شد. این کرم بافت سبکی دارد و به صورت معجزه آسایی پوست پا شما را تغذیه می کند و حاوی عصاره شی باتر و موم عسل طبیعی است.
4) کرم ترک پا سیر آسپتین
این محصول، محصولی بسیار حرفه ای و اقتصادی از کشور ترکیه می باشد و به لطف وجود عصاره آلوئه ورا در ترکیبات خود، پاهای خشک و فرسوده و ترک خورده با مرطوب و در عین حال با ترمیم آنها باعث میشود پاهایی نرم و سالم داشته باشید.اسید سالسیلک موجود در کرم اسپتین باعث تجزیه پوست ضخیم و فرسوده پاشته شده و باعث می شود پاشنه لطیف و نرم داشته باشید. کرم قوی رفع ترک پا حاوی عصاره آلوئه ورا Cire Aseptine حاوی اکسید روی بوده که باعث از بین رفتن تعریق و بوی بد پا شده و با رایحه ای بسیار دلپذیر یک کرم ترک پای همه کاره بوده و با جذب سریع باعث نرمی فوق العاده پاشنه پا می شود. این محصول بی نظیر بدون ایجاد احساس چربی بر روی پوست باعث می گردد شما بعد از استفاده به راحتی بتوانید از کفش و جوراب استفاده نمایید.
5) کرم ترک پا ژنوبایوتیک
کرم ترک پا ژنوبایوتیک دارای خاصیت رطوبت رسانی قوی به پوست کف پاهاست و حاوی عصاره کره انبه و اوره می باشد. کرم ترک پا ژنوبایوتیک به خوبی خشکی و ترک پا را از بین می برد و حتی برای رفع اگزما، خشکی زانو و آرنج هم کاربرد دارد. وجود سالیسیلیک اسید در این کرم ترک پا، سلول های مرده پوست را از بین می برد و با لایه برداری موثر، به رفع سلول های مرده پوست کمک می کند و رطوبت و چربی پوست را متعادل می کند.
کلام آخر
ترک پاشنه پا به طور کلی نگران کننده نیست. در اغلب موارد میتوانید این مشکل را با استفاده از یک کرم ترک پا و درمان و داروهای بدون نسخه و روش های درمان خانگی حل کنید. اگر وضعیت ترک پای شما وخیم است یا دچار بیماری ای مانند قند خون یا دیابت هستید، برای درمان ترک پا با روشهای خانگی خودداری کنید. در این موارد حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا از مشکلات جدی و شدید جلوگیری کنید. اگرچه ممکن است پوستتان پس از آغاز درمان، اندکی بهبود یابد، اما چندین روز یا چند هفته زمان لازم است تا ترک پاشنه به طور کامل درمان شود. طی مدت درمان و بعد از آن، کفشهای مناسب بپوشید و با روشهای نوشته شده در این مقاله، از بروز ترک جدید پاشنه پا جلوگیری کنید.