مطمئنا تا کنون اسم شامپو های سولفات دار و یا بدون سولفات را شنیده اید اما آیا به تفاوت میان این دو توجه کرده اید؟ اصلا به این موضوع فکر کرده اید که این موضوع چه اهمیتی دارد و دلیل این تمایز میان آنها چیست؟ امروز و در این مقاله می خواهیم به بررسی اهمیت این موضوع بپردازیم و اطلاعات مربوطه و مورد نیاز را در اختیار شما قرار دهیم.
سولفات چیست؟
سولفات ها با فرمول پایه –SO42 ترکیباتی آنیونی هستند که از یک اتم گوگرد مرکزی و 4 اتم اکسیژن به صورت آرایش چهار وجهی تشکیل شده اند. سولفات یکی از ماده های پر کاربرد در زندگی روزمره ماست که در گوشه و کنار مختلف به چشم می خورد و کاربرد های زیادی در ترکیب مواد مختلف دارد و یکی از این مواردی که امروز می خواهیم به آن اشاره کنیم مواد شوینده و بهداشتی نظیر شامپو هستند. شامپو هایی که تحت عنوان حاوی سولفات و یا بدون سولفات آن ها را در اطراف مان می بینیم و می شناسیم. این متن کوتاه صرفا جهت آشنایی با ماده ای بود که امروز و در ادامه می خواهیم به بررسی آن بپردازیم .
شامپو سولفات دار چیست؟
از زمان های قدیم آدمی به فکر تمیزی و پاکیزگی خود بوده است و در طی زمان کارهای بسیاری برای رسیدن به این معیار و هدف انجام داده که یکی از این کار ها ساختن وسیله ای با نام شامپو بوده است. با گذشت زمان و پیشرفت در این زمینه، ساخت انواع مختلفی از این ماده امکان پذیر شده که شامپو های حاوی سولفات و یا بدون آنها یکی از هزاران های آنها بوده است.
اما شامپو های سولفات دار چه موادی هستند؟ سولفات در شامپوها با اسم سدیم لوریل سولفات (SLS)، سدیم لوریل اتر سولفات(SLES) و آمونیوم لوریل سولفات (ALS) دیده میشود. پس دیدن هرکدام از اینها در ترکیبات شامپو یعنی شامپوی شما حاوی سولفات است.
وجود این ماده دارای فواید و معایبی است که باید هنگام استفاده از این محصولات به آن توجه داشت. مواردی از جمله:
فواید:
- قدرت پاک کنندگی : سولفات یک ماده با واکش پذیری بالا است و قدرت پاک کنندگی آن زیاد و برای از بین بردن الودگی و چربی به شدت قوی است. از این رو غالبا برای موهای چرب استفاده می شود.
- تولید کف : این محصولات با ایجاد کف نسبتا زیاد و قابل توجهی به تمیز شدن بهتر سر و احساس سبکی و شادابی کمک می کنند.
- صرفه اقتصادی: مطمئنا با وجود مزیت تولید کف زیاد این محصول از نظر صرفه اقتصادی نیز بهتر عمل می کند زیرا با استفاده از مقدار کمتری شامپو، می توان کف زیادی تولید کرد و به راحتی تمام ناحیه قسمت های چرب سر را تحت پوشش قرار داد و با فواصل طولانی تری نیاز به تهیه شامپو است.
معایب:
- خشک شدن مو: این شامپو همانگونه که برای موهای چرب مفید است می تواند برای موهایی با ویژگی خشک مضر باشد به این دلیل که می تواند با از بین بردن چربی های حتی چربی های مفید سر آن ها را ضعیف و شکننده می کنند. این شامپو ها حتی اگر به طور مکرر برای موهای چرب استفاده شود می تواند به آنها نیز آسیب برساند.
- خارش و قرمزی پوست: در مواردی مشاهده شده است که استفاده از این محصول باعث بروز مشکلاتی همچون خارش، قرمزی و یا در موارد شدید تری التههاب شده است.
تفاوت شامپو سولفات دار و بدون سولفات
سولفات دار | بدون سولفات |
از موادی مانند سدیم لوریل سولفات (SLS)، سدیم لوریل اتر سولفات(SLES) و آمونیوم لوریل سولفات (ALS) به کاربرده شده است. | از ترکیبات ملایم تر و کمآسیب زننده تری به عنوان مواد فعال شوینده در آنها استفاده میکنند. در این شامپوها معمولاً از موادی مانند سولفاتهای لانتانیم، دسیل گلوکوسید و کوکو گلوکوزاید به عنوان جایگزین سولفاتها استفاده میشود. |
سولفاتها خواص شوینده قویای دارند و باعث ایجاد کفهای فراوان میشوند که به پاکسازی موها و پوست سر کمک میکند. | این نوع شامپوها به خوبی از موها و پوست سر آلودگیها و چربیها را برداشته و در عین حال از رطوبت طبیعی موها حفاظت میکنند. |
افراد با پوست سر حساس یا موهای خشک بهتر است از این نوع شامپوها با احتیاط استفاده کنند. بهترین مصرف کنندگان این نوع از شامپوها افرادی با موهای چرب میتوانند باشند. |
شامپوهای بدون سولفات برای افرادی با پوست سر حساس، موهای خشک، موهای رنگشده یا غیره مفیدتر هستند. |
چطور باید از شامپو بدون سولفات استفاده کنیم؟
یکی از نکات قابل توجه در مورد شامپو های بدون سولفات این است که به اندازه ای که شامپو های سولفات دار ممکن است کف کنند، آنها نکنند؛ از این رو ممکن است که هنگام استحمام برخی احساس کنند که کف سر و یا مویشان به حد کافی تمیز نشده و یا حتی همچنان کثیف است اما باید این اطمینان خاطر را داد که شامپو های بدون سولفات به همان اندازه ای که شامپو های حاوی سولفات می توانند، توانا هستند که به میزان قابل توجه ای پاکیزگی را برای شما به ارمغان بیاورند. بنابراین، توصیه میشود که وسوسه نشوید و به مقدار کمی برای استفاده از شامپو قانع باشید.
برای استفاده از شامپو بدون سولفات، ابتدا مطمئن شوید که موهایتان کاملاً خیس شدهاند، سپس مقدار کمی از شامپو را روی پوست سر و ریشه موهایتان بمالید و با ماساژ ملایم از پشت گردن به سمت بالا، موها را کاملاً تمیز کنید. زمان بیشتری را برای ماساژ دادن به پوست سر با این نوع شامپو اختصاص دهید؛ این کار به تقویت توانایی تمیزکنندگی شامپو کمک میکند. میتوانید برای افزایش کف، کمی آب به شامپو اضافه کنید. در پایان، میتوانید با استفاده از یک روغن موی آرگان یا ماسک مو بدون سولفات، آسیبهای محصولات شیمیایی را به حداقل برسانید.
شامپوی بدون سولفات بهتر است یا با سولفات؟
در انتهای سخن ما نمی توانیم به طور دقیق خطاب به مخاطب بگوییم که کدام یک از موارد برای استفاده بهتر است زیرا در مورد این موضوع هر کسی باید با توجه به ویژگی های شخصی خود، نوع و مدل مو و مواردی شبیه به این دست به انتخاب بزند و محصولی را انتخاب کند؛ اما در یک جمع بندی کلی باید گفت که اگر موهای وز و فر، رنگشده، کراتینه یا حساس دارید شامپو بدون سولفات انتخاب مناسبتری است ولی برای موهای چرب شامپوهای معمولی مناسب هستند چرا که موهای چرب به اندازه کافی چربی دارند و اتفاقا سولفات باعث تمیزتر شدن مو خواهد شد.
شما می توانید تمامی محصولات آرایشی و بهداشتی اورجینال را از فروشگاه آرامیس خریداری نمایید و با ضمانت اصالت کالا درب منزل به راحتی تحویل بگیرید.